Varno z

motociklom

 
Brezplačne delavnice varne vožnje za motocikliste 


 

 

 


<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 34 > >>
 

GIRO ROSA 2015

MOTORISTI VARUJEMO KOLESARJE

 

Motoristični aktivisti Slovenije letos sodelujemo pri varovanju kolesarske prireditve GIRO ROSA, ki v Sloveniji poteka 3. in 4.julija.


Giro Rosa, ženska različica slovitega Gira d'Italia, bo prvič v svoji zgodovini štartala zunaj Italije. V petek 3. julija bo v Ljubljani na sporedu prolog, dan pozneje pa 1. etapa s štartom v Kamniku in ciljem v Ljubljani.


Iz Kamnika se bo 19 ekip, med njimi tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana, podalo preko Domžal, Škofje loke in naprej proti Ljubljani v nasprotni smeri tradicionalne Male Franje.

 

V dresu ekipe BTC City Ljubljana bosta nastopili tudi Polona Batagelj (na fotografiji levo, poleg športnega direktorja in trenerja ekipe, Gorazda Penka) in Urša Pintar.

 

 

OVIRAN PROMET ZARADI KOLESARSKIH PRIREDITEV

 

Zaradi kolesarske dirke Giro Rosa v Ljubljani in njeni okolici bodo 3. in 4. julija 2015 na posameznih relacijah veljale popolne zapore prometa.

V petek, 3. julija 2015, bo v Ljubljani popolna zapora Slovenske ceste od križišča z Aškerčevo do Trga Ajdovščina na drugi strani od 18. do 21.30 ure. Zaprt bo tudi dovoz v garažno hišo na Kongresnem trgu. Na tem odseku ne bo mogoč prehod pešcev.


V soboto, 4. julija 2015, bo ob 12. uri start 1. etape v Kamniku. Promet bo zato oviran od 12. ure na relaciji Kamnik – Jarše – Radomlje – Domžale – Rodica – Mengeš – Koseze – Vodice – Valburga – Ješrca – Škofja Loka – Gorenja vas – Suhi Dol – Horjul – Dobrova – Ljubljana (Tržaška – Trg MDB – Aškerčeva – Zoisova – Roška – Poljanska – Litijska – Kajuhova – Šmartinska – Ameriška BTC). Na relaciji bo 20 do 30 minutna popolna zapora ceste.


Dirka bo potekala tudi mimo avtocestnega priključka Vodice, ki bo zaprt na priključku z regionalno cesto med 12:35 in 12:55 uro.


V nedeljo, 5. julija 2015 bo v Kamniku ob 9. uri start Maratona Alpe Scott, ki poteka na relaciji Kamnik - Komenda - Cerklje - Preddvor - Zgornje Jezersko - Jezerski Vrh – Pavličevo sedlo - Logarska dolina - Solčava - Luče - Ljubno - Radmirje - Gornji Grad - Črnivec - Kamnik.

 

Organizatorji vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev, ter opozarjajo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

 

<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 34 > >>

Društvo MAkSi

Novo Polje XIX/14
1000 Ljubljana

M: 041 850 850
E: info @ moto-aktivisti.si

 

Pridružite se nam na: 

 


 

od leta 2003 za varnost in enakopravnost na cesti


 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.